gratis verzending boven de €40,- 

Vaak binnen 24 uur verzonden

Huidverzorging aanbrengen zonder dat je je huid hebt gereinigd? Laat je serums en crèmes dan liever staan. Zonder het reinigen van je huid worden ingrediënten uit je opvolgende producten minder goed opgenomen en zal het resultaat hiervan tegenvallen. Reinigen is de eerste stap naar een mooie huid.

Is alleen reinigen met water voldoende?
We horen nog best vaak dat er alleen gereinigd wordt met water, dit is echt onvoldoende. Neem het voorbeeld met jouw afwas, zonder afwasmiddel lost het vet op je vieze borden niet op. Dit geldt ook voor je huid, er is een tussenstof nodig om talg, make-up restjes en crèmes van je huid te verwijderen. Zonder reiniger verstoppen je poriën veel sneller, verslechtert de conditie van je huid en ontstaan er onzuiverheden. 

Wat doet een goede reiniging?
Een van de belangrijkste dingen aan een reinigingsproduct is dat je géén trekkerige huid mag hebben na gebruik. Heb je dat wel? Dan heb je niet het juiste product. Je huid wordt teveel gestript, je beschermingslaagje van je huid wordt juist beschadigd. Een goede reiniger zorgt er voor dat je huid, naast dat deze schoon is, ook gekalmeerd en gehydrateerd is. 

Hoe vaak moet ik reinigen?
Ons advies is om in de ochtend één keer te reinigen. Deze reiniging is belangrijk omdat gedurende de nacht afvalstoffen je huid verlaten met als gevolg een doffe, vermoeide uitstraling en onrustige huid. Je wilt toch niet jouw kostbare serum en dagcrème óp het ontstane vuil aanbrengen?

In de avond kan je het beste twee keer reinigen, starten met een op olie gebaseerd product is ons advies, deze lost je make-up, talg, SPF, luchtvervuiling en crème restjes op. Deze volg je op met een wateroplosbare reiniging om achterblijvend vuil en vettigheid alsnog te verwijderen. 

 

Welke reiniger past dan bij mij?

Met het intakeformulier op de webshop helpen wij je graag bij de keuze van een passende reiniger. Het beantwoorden van een aantal vragen geeft ons een goed beeld van jouw huid waarnaar wij de beste keuze voor jou maken! Je kan natuurlijk ook zelf op onderzoek uitgaan door de beschrijvingen van de producten door te lezen. Binnenkort volgt er ook nog een gloednieuwe blog met een handige tutorial voor het kiezen van jouw reiniger.