gratis verzending boven de €40,- 

Vaak binnen 24 uur verzonden

Een van onze merken is Alpha-H, een Australisch merk dat er ontzettend hip uitziet maar is de inhoud dan wel de moeite waard? Voordat wij dit merk aan ons concept hebben toegevoegd is dit natuurlijk flink onderzocht. We willen met je delen waardoor wij overtuigd zijn maar benoemen ook de kritische kant van dit merk. 

Clean formula commitment
‘Clean’ zijn is belangrijk, ook voor Alpha-H. Dat betekent dat chemicaliën en onnodige ingrediënten niet toegevoegd worden aan de formule. Er wordt zoveel mogelijk met natuurlijke ingrediënten gewerkt. Naast de inhoud van je huidverzorging is het ook nog fijn om te weten dat jouw producten lokaal geproduceerd worden, de afvalstoffen verwerkt worden tot organische meststoffen en de duurzaamheid hoog is door het gebruik van zonnepanelen, recyclebare verpakkingen, geen microbeads en palmolie. 

pH waarde
Inmiddels weten we hoe mooi het exfoliëren van je huid is met bijvoorbeeld glycolzuur. Dit is dan ook de basis van een groot deel van de producten. Maar wat Alpha-H onderscheid van veel andere producten is dat het hier gecombineerd wordt met een lage pH waarde en verzorgende ingrediënten. Hierdoor worden je producten nóg beter opgenomen en geven deze zo min mogelijk irritatie.

Vitaminen
Iedere vitamine heeft zijn eigen specifieke werking en effect op de huid. Je ziet wel eens gecombineerde vitaminen in een flesje, in veel gevallen zijn de percentages van de vitaminen dan niet optimaal en geven ze dus niet het gewenste resultaat. Door de vitaminen apart te kunnen kiezen kun je heel gericht werken. Meer lezen over de vitaminen? Check de blog: Vitaminen. 

SPF
Je kan je voorstellen dat Australië op het gebied van de zon wel een voorloper moet zijn en dat is ook waar! Alle crèmes met zonbescherming vallen onder het predicaat ‘therapeutic suscreen’ in plaats van ‘cosmetic sunscreen’. Daarnaast laten ze geen witte waas achter en bevatten ze naast beschermende ook verzorgende ingrediënten waardoor je ze als dagverzorging kan gebruiken. 

Vergeet niet om, in de zomer, iedere 2 uur extra te smeren

We benoemden de hoge waarde van ingrediënten als positief aspect van dit merk maar als we dan een kritische nood plaatsen dan brengt dit ook een andere kant, zonder goed gebruik kan dit voor irritatie of zelfs voor pigmentproblemen kan zorgen. Bouw producten met een hoge hoeveelheid vitamine A en C op (start met het gebruik hiervan 1x per 3 dagen) en zorg dat je naast deze producten en je producten met glycolzuur of andere zuren áltijd een zonbescherming blijft gebruiken. Onder het kopje ‘how to use’ wordt in de webshop bij ieder product uitgelegd hoe je deze moet gebruiken en of het nodig is je huid extra te beschermen tegen de zon.  

Kortom; een prachtige lijn met aandacht voor jouw huid maar ook heel belangrijk, de natuur. Benieuwd welke producten bij jouw huid passen? Vul het huidanalyse formulier in en je ontvangt kosteloos een advies van ons!